Vastuuhenkilöt

  • Jussi Karhunen, Finanssiala ry, jussi.karhunen(at)finanssiala.fi
  • Kirsi Ruhanen, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, kirsi.ruhanen(at)hyol.fi
  • Elina Antila, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, elina.antila(at)fine.fi

Järjestävät organisaatiot

Finanssiala ry
Finanssiala ry (FA) on toimialajärjestö, joka edustaa Suomessa toimivia pankkeja, vakuutusyhtiöitä, rahoitusyhtiöitä, arvopaperivälittäjiä, sijoitusrahastoyhtiöitä ja finanssialan työnantajia. Osa jäsenistä hoitaa lakisääteisiä sosiaaliturvaan kuuluvia vakuutuksia. 

FA:n tavoitteena on turvata jäsenille hyvä toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi yhdistys edistää vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan turvallisuutta ja hyvinvointia. FA:lla on noin 270 jäsenyhteisöä ja niiden palveluksessa työskentelee noin 36 000 työntekijää. Talousguru-kilpailun avulla FA haluaa edistää finanssilukutaitoa yhteistyössä useiden tahojen kanssa.

Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL
Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry on vuonna 1948 perustettu palvelu- ja edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on historian ja yhteiskuntaopin opetuksen sisällöllinen ja pedagoginen kehittäminen. Liitolla on noin 1200 jäsentä. 

HYOL on mukana Talousguru-kilpailun järjestämisessä, sillä se haluaa tukea taloustietoa opettavia opettajia ja motivoida aiheesta kiinnostuneita opiskelijoita.  

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta
FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta neuvoo, selvittää ja ratkoo kuluttajien kysymyksiä ja ongelmatilanteita finanssiasioissa. Finanssialalla toimivaan organisaatioon kuuluvat neuvontatoimistona toimiva Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Vakuutuslautakunta, Pankkilautakunta ja Sijoituslautakunta. 

FINE haluaa lisätä kuluttajien tietoja ja taitoja erityisesti talousasioissa ja nostaa niitä esiin erilaisten kilpailujen ja oppaiden avulla myös kouluissa. 

Kilpailua tukevat

Kauppalehti
Kauppalehti on suomalainen talousmedia, josta löytää tärkeimmät ajankohtaiset talousuutiset, pörssikurssit ja kattavat sijoittajapalvelut.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja tukevia palveluita ja oppimiskokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille. Nuorten yrittäjyys ja talous NYT -yhdistys perustettiin 1.6.2023, kun Nuori Yrittäjyys ry ja Talous ja nuoret TAT yhdistivät toimintansa.

Taloustoimittajat ry
Taloustoimittajat ry toimii jäsentensä keskustelufoorumina journalistisissa ja talouselämän kysymyksissä.  Taloustoimittajien yhdistys toimii ammatillisena yhdyssiteenä ammatissa toimiville suomalaisille taloustoimittajille. Yhdistys myös edistää ammatillista koulutusta ja keskinäistä yhteydenpitoa sekä keskustelua talouselämän aiheista. Yhdistyksen jäseneksi voi hakea lehdistössä, uutistoimistossa, radiossa tai televisiossa päätoimisesti talousasioita käsittelevä journalisti. 

Suomen Lukiolaisten Liitto
Suomen Lukiolaisten Liitto – SLL on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.