Talousguruvoittajat ja -finalistit ovat tuottaneet eri aikoina muun muassa podcasteja ja videoluentoja. Kaikki tuotetut materiaalit ovat vapaasti käytettävissä opetustarkoituksiin.

Talousgurun Kotoa omilleen -webinaari: Vinkit itsenäistyvälle nuorelle

Kun kotoa muuttaa pois, on mietittävä muutakin kuin biletystä!

  • 10 min – Kaksi Talousguru-finalistia haastattelussa – mitä kilpailusta jäi käteen?
    Viime vuoden finalisti Teresa Paatero ja Hong Kongin yliopistossa opiskeleva vuoden 2017 finalisti Daniel Backström. 
  • 25 min – Kotoa muuttavan nuoren oma talous – mikä kaikki otettava huomioon?
    Tuomariston jäsen, Säästöpankin pääekonomisti Henna Mikkonen antaa rautaisannoksen kaikille lukiolaisille, joilla kotoa muutto on lähivuosina ajankohtainen. 
  • 10 min – Tuomarin vinkit ensi vuoteen
    Tuomariston jäsen, Handelsbankenin pääekonomisti Timo Hirvonen kertoo, mihin talouden opiskelussa lukiossa kannattaa kiinnittää huomiota – ja miten Talousgurussa voi pärjätä. 

Talousgurun videoluennot

Talousguru-kilpailun voittanut Kaius Kumpulainen sai tehdä neljä videoluentoa itseään kiinnostavista talousaiheista. Syntyi neljä luentoa:

Ketä korot kiinnostaa?

Miten ilmastonmuutosta hillitään talouden keinoin?

Pörssikaupankäynti konkreettisesti

Johdannaiset ja sijoittamisen erikoisuudet

Talousguru-podcast

Talousguru-podcastista on kaksi eri tuotantokautta. Ensimmäisellä tuotantokaudella Tuukka Tuomikoski ja Väinö Tuovinen sukelsivat talousasioissa syvään päätyyn ja ottivat käsittelyynsä tiukkoja talousaiheita ja haastattelivat suuria talousnimiä – nuorten talousgurujen haastateltavina olivat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, finanssiguru Björn Wahlroos ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Toisella tuotantokaudella nuoret talousgurut Joni Tasa ja Petra Uusikumpu pohtivat talouden koukeroita, kuten sijoitusasioita ja oman asunnon hankintaa. Näkökulma on tiiviisti nuorten maailmassa, ja myös monimutkaiset taloustermit avataan.