Mihin yliopistoon sinä menisit?

Talousguru-kilpailussa menestyneillä on mahdollisuus hakea suoraa opiskelupaikkaa korkeakoulussa ilman erillistä sisäänpääsykoetta. Korkeakoulupaikkojen lisäksi kilpailun voittokolmikko palkitaan rahapalkinnoin: voittajalle 1000€, toiseksi tulleelle 500€ ja kolmanneksi sijoittuneelle 250€.

Voittajan lukio saa kiertopalkinnoksi aidon tohtorinhatun – Talousguru-hatun.

Talousgurusta palkinnoksi saatavat opiskelupaikat – miten toimia kilpailun lykkäännyttyä?

Talousguru-kilpailu on lykkääntynyt ja palkintopaikkojen lunastamiseen on tullut yliopistokohtaisia muutoksia. Lykkääntymisen takia yliopistopaikkoja ei voi tänä vuonna lunastaa yhteishaun 17. – 31.3. aikana, sillä kilpailu käydään vasta yhteishaun jälkeen.

Talousguru-alkukilpailu käydään 20.4 lukioissa ja finaali järjestetään 20.5. Finalistien nimet ovat selvillä toukokuun alussa. 

Peräti kahdeksan yliopistoa tarjoaa tänäkin vuonna opiskelupaikkoja kilpailussa menestyneille. Useimpiin yliopistoihin finalistit voivat hakea poikkeuksellisesti toukokuulle ajoitetun erillishaun kautta. Poikkeuksena tästä ovat Helsingin, Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopisto, joihin on haettava jo yhteishaussa 31.3. mennessä. Vain näin toimien mahdollinen menestymien Talousguru-kilpailussa otetaan huomioon ja opiskelun voi aloittaa näissä yliopistoissa syksyllä 2021.

Aalto-yliopisto:
Talousguru-finalisteille erillishaku 3.–17.5.2021.

Hanken Svenska handelshögskolan:
Talousguru-finalisteille erillishaku 27.4.–25.5.2021.

Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta:
Opiskelupaikan saa, jos on valittu Talousguru-kilpailussa loppukilpailuun viimeisen kolmen vuoden aikana hakuvuosi mukaan lukien. Jotta opinnot voi aloittaa syksyllä 2021, on haettava taloustieteen kandiohjelmaan korkeakoulujen yhteishaussa 17.-31.3.2021.

Itä-Suomen yliopisto:
Jotta opinnot voi aloittaa syksyllä 2021, on haettava paikkaa korkeakoulujen yhteishaussa 17.-31.3.2021.
Vuoden 2021 finalistit ovat hakukelpoisia myös vuoden 2022 yhteishaussa Talousguru-menestyksen perusteella.

Jyväskylän yliopisto:
Jotta opinnot voi aloittaa syksyllä 2021, on haettava paikkaa korkeakoulujen yhteishaussa 17.-31.3.2021. Vuoden 2021 finalistit ovat hakukelpoisia myös vuoden 2022 yhteishaussa Talousguru-menestyksen perusteella.

Tampereen yliopisto:
Talousguru-finalisteille erillishaku 3.–17.5.2021.

Turun yliopisto:
Talousguru-finalisteille erillishaku 3.–17.5.2021.

Vaasan yliopisto:
Talousguru-finalisteille erillishaku toukokuussa 2021.

Tiivistetysti:

 1. Jos uskot pääseväsi finaalin kautta Helsingin, Jyväskylän tai Itä-Suomen yliopistoihin, lisää yliopisto omaan yhteishakuusi 7.–31.3.2021.
 2. Jos uskot pääseväsi finaalin kautta Aaltoon, Hankenille, Tampereen, Turun tai Vaasan yliopistoon ei tällä hetkellä tekemälläsi yhteishaulla ole merkitystä. Näissä yliopistoissa avataan uusi erillishaku toukokuussa. Tarkemmat hakuajat löydät oheisesta yhteenvedosta. Nyt tekemälläsi yhteishaulla ei siis ole merkitystä, mikäli pääset finaalin kautta näihin yliopistoihin.

Opiskelupaikoista yleisesti

Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelupaikan viidelle parhaalle

Kilpailussa viiden parhaan joukkoon sijoittuneille myönnetään suora opiskelupaikka Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa joko suomen- tai englanninkielisessä tutkinto-ohjelmassa sinä vuonna, kun he valmistuvat ylioppilaiksi. 

Lisätietoja: Suunnittelija Jenni Hirvensalo, p. 040 353 8105, hakijapalvelut@aalto.fi

7 yliopistoa tarjoaa paikkoja kaikille loppukilpailijoille

 1. Kaikille neljälletoista Talousguru-kilpailun loppukilpailuun valitulle kilpailijalle voidaan myöntää hakemuksesta Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan tutkinnonsuoritusoikeus taloustieteen kandiohjelmaan ilman valintakoetta. Opiskelupaikkaa voi hakea, jos hakija on valittu loppukilpailuun viimeisen kolmen vuoden aikana hakuvuosi mukaan lukien. Lisätietoja: Opintoasiainpäällikkö Mikko Vanhanen, p. 02941 24806, mikko.vanhanen@helsinki.fi
 2. Kaikilla 14 loppukilpailuun päässeellä on myös mahdollisuus saada opiskelupaikka Svenska handelshögskolanissa Helsingissä, mikäli he suorittavat ruotsin kielikokeen hyväksytysti. Opiskelupaikkaa voi hakea sinä vuonna, jonka aikana kilpailussa menestynyt kirjoittaa ylioppilaaksi. Lisätietoja: Iida Borgar, iida.borgar@hanken.fi, ansokan@hanken.fi.
 3. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen pääaineeseen saa paikan yksi Talousguru-kilpailun finalisteista. Mikäli hakijoita on useampia, saa paikan hakeneista loppukilpailun pisteiden perusteella parhaiten menestynyt. 
 4. Tampereen yliopiston  johtamisen ja talouden tiedekunnasta kauppatieteiden tutkinto-ohjelmasta saa paikan kolme finalistia. Mikäli hakijoita on useampia, saavat paikat loppukilpailun pisteiden perusteella parhaiten menestyneet. Lisätietoja: Opintokoordinaattori Marika Ranta, p. 050 318 7384, Marika.Ranta@tuni.fi
 5. Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta joko Turun tai Porin yksiköstä saavat paikan kaksi Talousguru-kilpailun finalistia. Mikäli hakijoita on useampia, saavat paikat loppukilpailun pisteiden perusteella parhaiten menestyneet. Lisätietoja: Koulutussuunnittelija Laura Valkoja-Lähteenmäki, tseopintotoimisto@utu.fi
  Turun kampus
  Porin kampus
 6. Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden tutkinto-ohjelmassa on tarjolla yhteensä kaksi opiskelupaikkaa – yksi Joensuun ja toinen Kuopion kampuksella. Mikäli hakijoita on useampia, saa paikan hakeneista loppukilpailun pisteiden perusteella parhaiten menestynyt. Lisätietoja: Silja Tuomala, p. 050 471 2974, silja.tuomala@uef.fi
  Kuopion kampus 
  Joensuun kampus
 7. Vaasan yliopiston kauppatieteisiin saa paikan kolme Talousguru-kilpailun finalistia. Mikäli hakijoita on useampia, paikat saavat loppukilpailun pisteiden perusteella parhaiten menestyneet. Lisätietoja: Kauppatieteiden koulutusvastaava Miia-Leena Mikkilä, p. 029 449 8162 miia-leena.mikkila@univaasa.fi

Talousguru-kilpailun järjestäjät eivät osallistu yliopistojen opiskelijavalintaan. Lisätietoja saa opiskelupaikoista. Korkeakoulujen käytännöt vaihtelevat sisäänpääsyn osalta.